ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Γ. Κούβελας είναι Καρδιολόγος με ειδίκευση στις εμφυτεύσιμες συσκευές διαχείρισης του καρδιακού ρυθμού (βηματοδότες, απινιδωτές, συστήματα καρδιακού επανασυγχρονισμού). Από το 2019 εργάζεται στη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ έχοντας ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του HRC.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας το 2011 στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο”.

Την περίοδο 2012-2013 ήταν επιμελητής του Καρδιολογικού Τμήματος της Κλινικής “ΓΑΙΑ” του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ από το 2013 ως το 2015 διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του Καρδιολογικού Τμήματος της Κλινικής ΓΑΛΗΝΟΣ.

Από το 2015 έως τα τέλη του 2018 υπήρξε επιμελητής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υπεύθυνος της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Εξωτερικού ιατρείου αρρυθμιών και αντιπηκτικής αγωγής.

Από το 2007 έως σήμερα έχει στο ενεργητικό του μεγάλο πλήθος επεμβάσεων εμφύτευσης συσκευών διαχείρισης του καρδιακού ρυθμού. Τον Ιούλιο του 2017 έλαβε την επίσημη πιστοποίηση επάρκειας στην καρδιακή βηματοδότηση και απινίδωση από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία Αρρυθμιών (European Heart Rhythm Association).

Είναι ενεργό μέλος Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και έχει σημαντικό  έργο επιστημονικών ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων καθώς και παρουσία σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

2020-05-26T02:25:06+00:00