Δημήτριος Κατσάρας

Ο Δημήτριος Ν. Κατσάρας είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών. Από τον Φεβρουάριο του 2022 εργάζεται ως Ηλεκτροφυσιολόγος στο Καρδιολογικό Ρυθμολογικό Κέντρο της Γενικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τίτλο: ‘Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική’, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Βιομαθηματικών, τον οποίο έλαβε με βαθμό Άριστα.

Την περίοδο 2007-2008 εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη του γενετικού υποστρώματος σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας εργάστηκε ως Επιστημονικός και Κλινικός Συνεργάτης στο Ηλεκτροφυσιολογικό Τμήμα της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ (2016-2018), λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Βηματοδότηση και την Επεμβατική Ηλεκτροφυσιολογία, για την οποία έλαβε τιμητική υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2017).

Στη συνέχεια εργάστηκε ως έμμισθος εξειδικευόμενος στην Ηλεκτροφυσιολογία στο Lancashire Cardiac Centre του Ηνωμένου Βασιλείου (2018-2021), όπου εξειδικεύθηκε στην κλασική ηλεκτροφυσιολογία, αλλά και τη χρήση πιο σύνθετων συστημάτων χαρτογράφησης και κατάλυσης των καρδιακών αρρυθμιών (CARTO, ENSITE, RHYTHMIA, CRYO και Laser balloon), συμπεριλαμβανομένων της κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής και της κατάλυσης κοιλιακής ταχυκαρδίας.

To 2015 έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γενικής Καρδιολογίας από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και το 2017 έλαβε την επίσημη πιστοποίηση πρακτικής και θεωρητικής επάρκειας στη Διαθωρακική Ηχωκαρδιογραφία Ενηλίκων (European Association of Cardiovascular Imaging certification in Adult Transthoracic Echocardiography) και την επίσημη πιστοποίηση θεωρητικής επάρκειας στην εμφύτευση συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιακού Ρυθμού (EHRA).

Από τον Αύγουστο του 2021 είναι Συνεργάτης Ιατρός στο ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ και έως τον Ιανουάριο του 2021 εργάστηκε ως Επιμελητής και Συνυπεύθυνος του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Ο Δ. Κατσάρας είναι ενεργό μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Στην ενασχόλησή του με την έρευνα περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και η συμμετοχή του ως υπο-ερευνητής σε πλήθος Κλινικών Μελετών. Στο εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνεται η διδασκαλία Ανατομίας και Φυσιολογίας του Ανθρωπίνου σώματος στη Νοσηλευτική Σχολή του Γ.Ν.Ν.Μ. «Βοστάνειο» καθώς και η συμμετοχή του ως εκπαιδευτής, συν-υπεύθυνος και υπεύθυνος σεμιναρίων ACLS, ALS, ILS και BLS/AED (Εξειδικευμένη/’Αμεση/Βασική Υποστήριξη της Ζωής) από το 2009 ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

 

2023-10-28T23:23:09+00:00