Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ε. Ιωαννίδης είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών. Από το 2012 ανέλαβε την οργάνωση και την επιστημονική διεύθυνση του Τμήματος Καρδιακής Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης στη Βιοκλινική Αθηνών, το οποίο κατατάσσεται, βάσει των εθνικών σειρών καταγραφής, στα κορυφαία ηλεκτροφυσιολογικά εργαστήρια της χώρας, διεκπεραιώνοντας ετησίως μεγάλους όγκους περιστατικών υψηλής εξειδίκευσης και συνθετότητας.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο».

Την περίοδο 2004-2006 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Καρδιολογικού Τμήματος και της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Αθηνών με αντικείμενο την επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία. Το 2006 εργάστηκε ως επιστημονικός υπότροφος με αντικείμενο την διενέργεια επεμβάσεων κατάλυσης (ablation) κολπικής μαρμαρυγής στο Νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου, κέντρο το οποίο κατείχε στο συγκεκριμένο αντικείμενο την μεγαλύτερη εμπειρία παγκοσμίως. 

Το 2006 ελαβε την επίσημη πιστοποίηση πρακτικής και θεωρητικής επάρκειας στην εμφύτευση συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία. 

Από το 2007 έως το 2012 εργάστηκε ως υπεύθυνος ιατρικής ομάδας επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Π. Ιωαννίδης έχει κλινική και επεμβατική εμπειρία περισσοτέρων των 8.000 επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας (εμφυτεύσεων συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού [βηματοδότες, απινιδωτές, αμφικοιλιακά συστήματα],  ηλεκτροφυσιολογικών μελετών και καταλύσεων [ablation] αρρυθμιών). Ειδικότερα από το 2002 διενεργεί επεμβάσεις κατάλυσης σύμπλοκων αρρυθμιών (κολπικής μαρμαρυγής, κοιλιακής ταχυκαρδίας κ.α) με αξιόλογα ποσοστά επιτυχίας.

Σε συνεχή βάση προσκαλείται για διενέργεια επεμβάσεων και συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα αρρυθμιών σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είναι ενεργό μέλος επιστημονικών εταιρειών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιακής Ηλεκτροφυσιολογίας. Έχει αξιόλογο ερευνητικό έργο επιστημονικών ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων, όπως και συνεχή παρουσία με ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

 

2019-07-11T22:44:56+00:00