Δημήτριος Γεροντίτης

Ο Δημήτριος Α. Γεροντίτης είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στη διάγνωση και επεμβατική θεραπεία όλου του φάσματος καρδιακών αρρυθμιών. Από το Σεπτέμβριο 2023 εργάζεται ως Επιμελητής Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος στο Καρδιολογικό Ρυθμολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008 και εν συνεχεία μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για την απόκτηση της ειδικότητας της Καρδιολογίας. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας, με υποειδικότητα την επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία και βηματοδότηση, το 2021 στο Wessex Deanery (Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Southampton, Dorset και Portsmouth) μέσω επίσημου προγράμματος ειδικότητας Καρδιολογίας – CCT (με National Training Number  – WES734).

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Καρδιολογίας, πραγματοποίησε εξειδίκευση (Post-CCT Fellowship) στην επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία και την εμφύτευση συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού στο διεθνώς αναγνωρισμένο Bristol Heart Institute, όπου εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην κατάλυση συμπλοκών καρδιακών αρρυθμιών (κολπική μαρμαρυγή/πτερυγισμός), όπως επίσης κοιλιακών αρρυθμιών συμπεριλαμβανομένης της επικαρδιακής κατάλυσης. Έχει εμπειρία στη χρήση όλων των διαθέσιμων συστημάτων χαρτογράφησης και κατάλυσης καρδιακών αρρυθμιών (CARTO, RHYTHMIA, Ensite & Cryoablation).

Έχει εξειδικευθεί στην εμφύτευση καρδιακών συσκευών (βηματοδότες, αμφικοιλιακοί βηματοδότες/απινιδωτές και υποδόριοι απινιδωτές). Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην εκφύτευση/αφαίρεση καρδιακών συσκευών.

Ο Δημήτριος Γεροντίτης έχει λάβει την επίσημη πιστοποίηση θεωρητικής και πρακτικής επάρκειας τόσο στην Επεμβατική Ηλεκτροφυσιολογία (EHRA Certified Electrophysiology Specialist, Level 2), όσο και στην εμφύτευση συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού (EHRA Certified Cardiac Device Specialist, Level 2) από την Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρία (EHRA)

Επίσης, έχει λάβει πιστοποίηση από την Βρετανική Εταιρία Υπερηχοκαρδιογραφίας (British Society of Echocardiography) στη Διαθωρακική Υπερηχοκαρδιογραφία.

Επιπλέον, των κλινικών δραστηριοτήτων έχει έντονο ερευνητικό και διδακτικό ενδιαφέρον. Έχει οργανώσει εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους ειδικευόμενους Καρδιολογίας και ήταν υπεύθυνος οργάνωσης των “EP traces” στο Wessex Deanery. Έχει ολοκληρώσει το post-graduate module “Teaching and Learning in Medical Education” στο University College London σχετικά με την Ιατρική εκπαίδευση.  Έχει συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες και έχει δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά περιοδικά στην ειδικότητα της Καρδιολογίας  και Ηλεκτροφυσιολογίας.

2023-11-01T22:38:05+00:00